Kunstroute by Tuk Tuk

 


Gedurende WdKA’s ‘MADE at WdKA’ Graduation Festival vonden er een aantal ‘side events’ plaats. Een daarvan is de ‘Kunstroute by TukTuk’:

De ‘Kunstroute by TukTuk’ was een initiatief van twee afstudeerders Autonome beeldende kunst, Pauline Schreurs en Annelies Bakker. Op vrijdag 18 juni 2010 was je uitgenodigd om het creatieve talent van Rotterdam te bewonderen. Je pakte een tuk-tuk vanaf LP II en volgde de kunstroute naar het Deliplein, gelegen in Katendrecht. Langs de route maakte je kennis met een varieteit aan tijdelijke kunstvormen. Het was een geweldige, creatieve en levendige avond.

Tijdens een reis van de “glossy art world” van Las Palmas II naar de Kaap maakte de bezoeker kennis met de werken van jonge talentvolle kunstenaars tijdens de eerste Kunstroute by Tuk Tuk. Langs deze route lieten de kunstenaars zien waar zij toe in staat zijn met tijdelijke kunst in de openbare ruimte.

Op 18 juni 2010 kon een ieder van 17.00 tot 22.00 per TukTuk het werk zien van dertig jonge kunstenaars wiens tijdelijke kunst in de openbare ruimte was te zien. Daarna ging het feest verder op het Deliplein.